U bent hier

Detailhandelsbeleid Nederland : oplossingen door samenwerking?

Een publiek – private samenwerking is noodzakelijk om winkelgebieden nieuw leven in te blazen.

“Samenwerking tussen gemeenten, winkeliers, vastgoedeigenaars en makelaars is nodig om winkelgebieden klaar te maken voor de toekomst”, aldus Nederlands minister van economische zaken Henk Kamp.

In hun gezamenlijke publicatie “Winkelgebied van de toekomst” roepen Platform31, Detailhandel Nederland en Stedennetwerk G32 op voor samenwerking tussen de verschillende partners actief binnen het winkel gebeuren.

De rol van gemeenten, winkeliers, beleggers in vastgoed, financiers van vastgoed, provincies, projectontwikkelaars en burgers wordt belicht.

Welke trends hebben nu reeds of zullen in de nabije toekomst een belangrijke impact op winkelgebieden hebben: economische stagnatie, omzetverschuivingen tussen offline en online winkels, digitalisering van de samenleving, demografische evoluties, winkelgedrag van ouderen, comeback van de binnenstad,… . Als gevolg zullen winkelgebieden en het winkelen zelf in hoog tempo veranderen.

 

Daarnaast worden 50 instrumenten - een verzameling van acties, maatregelen en subsidies – aangereikt. Volop inspiratie om te werken aan je eigen succesformule. 

De studie Winkelgebied van de Toekomst kunt U lezen via volgende link

http://www.detailhandelvlaanderen.be/sites/detailhandelvlaanderen.be/fil...

 Websites verwante organisaties

Platform31 : http://www.platform31.nl/

Detailhandel Nederland  : http://www.detailhandel.nl/

Stedennetwerk G32 : http://www.g32.nl/

 

Delen