U bent hier

De nieuwe Hinderpremie

Vanaf 1 juli 2017 kunnen kleine ondernemingen (minder dan 10 werknemers) die hinder ondervinden door wegenwerken, een hinderpremie van 2000 € bekomen. De hinderpremie helpt de extra kosten dragen voor klantencommunicatie, thuislevering of andere creatieve oplossingen om de hinder op te vangen.

De hinderpremie is bedoeld voor ondernemingen met persoonlijk en direct klantencontact: detailhandel en horeca bij voorbeeld. De ondernemingen moeten ook vaste openingsuren hebben. De hinder moet ernstig zijn: rijbaan geheel of gedeeltelijk afgesloten, werken met een oppervlakte van meer dan 50m² en een duurtijd van minstens 30 opeenvolgende dagen. 

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen stuurt de ondernemers die in aanmerking komen voor de hinderpremie een brief voor de start van de werken met informatie hoe ze de hinderpremie kunnen laten uitbetalen. Wegbeheerders zijn verplicht geplande nuts- of wegenwerken in een databank in te voeren, om de automatisering van de hinderpremie mogelijk te maken.

Ondernemingen die toch moeten sluiten (minstens 21 opeenvolgende dagen), kunnen bovendien ook nog een sluitingspremie aanvragen.

Verwante websites

Delen