U bent hier

Stadsbezoek Waver: nieuwe impulsen voor de Waverse binnenstad

Na de geslaagde stadsbezoeken aan Maastricht (‘Centrummanagement 2.0’) en Diest (‘Zal er nog gewinkeld worden in kleine steden?’) gaan we deze keer terug de grens over: de taalgrens. Vlakbij maar voor velen onbekend, is Waver een bezoek meer dan waard. 

Waver is een buitenbeentje als winkelstad. Deze provinciehoofdstad met slechts 33.000 inwoners is eerder vergelijkbaar met een kleine Vlaamse stad. Waver danste in het verleden op twee benen: als centrumstad met een regionale functie of als bovenlokaal handelscentrum met een interessant en compact aanbod voor eigen inwoners en het nabije hinterland. De uitdaging is immers niet klein, met Louvain-la-Neuve op een steenworp en de winkelsteden Leuven en Brussel die lonken aan de einder. 

De binnenstad van Waver straalt een zeker charme uit met pleinen en autoluwe straatjes, maar tegelijkertijd is er nood aan een nieuwe impuls. Vandaag timmert Waver aan een sterke binnenstedelijke visie die getuigt van een weloverwogen ambitieniveau voor het commercieel apparaat. Waver wil voluit gaan voor een eigen toekomstbestendige plaats naast de grote buren. Daarbij zoekt het stadsbestuur uitdrukkelijk de samenwerking met de vastgoedsector. Vastgoedbedrijf Matexi bereidt ondertussen een belangrijk binnenstedelijk ontwikkelingstraject voor dat als hefboom kan dienen voor de rest van het stadscentrum. 

De stad Waver en Matexi laten graag zien hoe in een Waalse stad gewerkt wordt aan kernversterking en stadsontwikkeling. Aarzel niet om zelf de dynamiek en plannen van Waver mee te ervaren en te beoordelen.

Meer info links
Datum
16 juni 2015
Waar
1300 Waver
België
Website organisator
http://www.vvsg.be

Delen