U bent hier

ROT Economie West-Vlaanderen - Kleinhandelsvergunning

Deze ROT staat volledig in het teken van de omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten, kortweg kleinhandelsvergunning.

De socio-economische vergunning is geen lang leven meer beschoren. De IKEA-wet zal op korte termijn aan de kant geschoven worden en de op zichzelf staande socio-economische vergunning zal opgaan in de omgevingsvergunning. Nieuwe winkels vanaf 400m² zullen dan een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten moeten aanvragen.

Voor gemeentebesturen heeft deze wijziging ook heel wat veranderingen in petto: nieuwe procedures, termijnen, instanties, beoordelingscriteria, etc.

Tijdens deze bijeenkomst zetten we voor u alles op een rijtje.

Na een korte stand van zaken over het decreet integraal handelsvestigingsbeleid (IHB)  en een snelle blik op het omgevingsloket, richten we ons volledig op de kleinhandelsvergunning. We bespreken de wijzigingen ten opzichte van de huidige socio-economische vergunning.  

We gaan verder gedetailleerd in op de verschillende stappen en de termijnen. Én op de vraag: wie doet wat?

Op het vlak van de inhoudelijke beoordeling doorlopen we met u – stap voor stap – het nieuwe aanvraagformulier (welke info vind ik waar?), staan we stil bij de oude en nieuwe categorieën van kleinhandel en bespreken we de mogelijke beoordelingsgronden (welke criteria kan ik hanteren om een aanvraag te beoordelen?). 

Zoals steeds krijgt u uitgebreid de kans om vragen te stellen.

Na deze bijeenkomst beschikt u over alle nodige informatie om de nieuwe regelgeving correct toe te passen. Want zelfs al ontvangt uw gemeente maar zelden een aanvraag, dan nog blijft het belangrijk om deze accuraat te kunnen behandelen.

Op het einde voorzien we een korte voorstelling van bizLocator. Dit online platform wil al het beschikbaar bedrijfsvastgoed bundelen, ook in uw gemeente. Via een eenvoudige zoekrobot op uw gemeentelijke website kunnen ondernemers snel zoeken naar een gepaste locatie voor een nieuwe winkel, horecazaak of bedrijf

 

Meer informatie en inschrijven: 
Schrijf je snel in via
Datum
27 februari 2018
Waar
OC De Kleine Beer - Zaal Poly II
C. Marichalstraat 5
8730 Beernem
België
Website organisator
http://www.vvsg.be

Delen