U bent hier

Regionale Overlegtafel Economie West-Vlaanderen - Gemeentelijke premies voor detailhandel en horeca

Graag willen we jullie uitnodigen voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar, op donderdag 23 februari 2017 in gaststad Izegem. 

Wat mag je verwachten ?

Het centrale thema is deze keer "Gemeentelijke premies voor detailhandel/horeca: wat werkt wel/niet?"

Gemeentelijke premies

Uit onze enquête (november 2016) is gebleken dat heel wat gemeenten (groot én klein) premies geven voor detailhandel. De resultaten nemen we als basis voor een bespreking en ervaringsuitwisseling : welke premies bestaan er? Hoe effectief zijn ze? Dragen ze bij tot de vooropgestelde doelstellingen? Zijn er bepaalde aandachtspunten of valkuilen bij bepaalde premies? Zijn premies ook relevant voor kleine(re) gemeenten? Waarom hebben gemeenten wel of geen premies? Zijn er gemeenten die belastingvoordelen geven i.p.v. premies? Hoe zit het met de administratieve lasten voor de ondernemers?… Allemaal vragen waar we samen met de deelnemers een antwoord willen op bieden.  Ook als u momenteel geen premies heeft, bent u uiteraard van harte welkom. U kan de nodige inspiratie opdoen.

Nieuwe subsidies voor gemeenten

Bovendien is er goed nieuws voor wie met premies werkt of wil werken in de toekomst: er komt een nieuwe Vlaamse oproep bestemd voor gemeenten die premies willen (blijven) inzetten in het kader van een kernversterkend beleid.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal deze oproep toelichten. Samen met de voorafgaande ervaringsuitwisseling over premies zal deze toelichting u in staat stellen zo goed mogelijk in te spelen op deze oproep.

Andere oproepen inzake kernversterkend beleid komen ook aan bod.

Actua

Afsluiten doen we met een ruime rubriek actua zodat jullie op de hoogte zijn van nieuw ontwikkelde producten en nieuwe ontwikkelingen

  • Nieuwe VVSG-producten met o.a. Landschap van actoren (handig overzicht van met wie je voor wat kan samenwerken), brochure promotie van de markten, veel gestelde vragen sociaal-economische vergunningen, …

  • Nieuwe ontwikkelingen KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen)

  • Nieuws Vlaio en andere deelnemersNa afloop voorzien we een netwerkmoment met broodjeslunch

 

Meer informatie en inschrijven: 
Schrijf je snel in via
Datum
23 februari 2017
Waar
Stadhuis Izegem - Zaal Meilief
Korenmarkt 10
8870 Izegem
België
Max. aantal deelnemers
40 personen
Website organisator
http://www.vvsg.be

Delen