U bent hier

International e-Commerce: fiscaal en juridisch bekeken

Als ondernemer kan u er haast niet meer omheen: u moet een webshop opzetten en uw producten en diensten ook online aanbieden. Maar daar komt erg veel bij kijken en u moet met heel diverse aspecten rekening houden, zeker als u online plots ook klanten in het buitenland krijgt...

In deze opleiding bekijken we de juridische en fiscale kant van internationale e-commerce.

Het opzetten van een webshop vergt behoorlijk wat denkwerk. U moet ook met van alles rekening houden: er zijn technische en praktische kanten, maar ook juridische en fiscale. 

Over de btw-implicaties van e-commerce bijvoorbeeld valt heel wat uit te leggen: ook de onlineverkoop van goederen via een webshop is een levering van goederen. Uiteraard is er dan ook btw verschuldigd.

Bij een verkoop op afstand is de plaats van levering de plaats waar de zending aankomt. Dat wijkt af van de algemene regel. Op die regel bestaat echter een uitzondering voor verkopers die weinig verkopen in andere lidstaten. 

Bij een verkoop buiten de EU zijn vaak invoerrechten verschuldigd. Ook correcte exportdocumenten moeten voorzien worden. Wie staat hiervoor in ? En wat met goederen die worden teruggestuurd ?

Al die zaken komen ruimschoots aan bod in dit seminarie! Er is uiteraard ook ruimte om vragen te stellen en om individuele cases te bespreken. Kortom, wie met online verkoop te maken heeft of zal te maken krijgen zal hier heel wat bij opsteken !

Sprekers

Ilaria Huwel en Lore Germonpré – Taks & Legal  Deloitte Accountancy

 

Meer informatie en inschrijven: 
Schrijf je snel in via
Datum
21 februari 2018
Waar
Voka - Kamer Koophandel W-Vlaanderen
President Kennedylaan 9a
8500 Kortrijk
België
Organisator
Voka
Website organisator
www.voka.be

Delen